
De Turkse linzensoep, Mercimek Corbasi, is één van mijn favoriete soepen. De smaak is heerlijk kruidig en fris. Daarnaast is het een goed vullende soep met linzen en groente, waardoor deze ook goed geschikt is als lunch of als avondeten met een lekker broodje erbij. Deze heerlijke Turkse soep heb ik ooit bij een Turkse vrouw gegeten. Helaas had ik toen het recept niet. Na meerdere recepten uitgeprobeerd te hebben, heb ik eindelijk de juiste ingrediënten gevonden voor deze heerlijke soep. Wat ben ik daar blij mee. Hier het recept voor Turkse linzensoep, Mercimek Corbasi.
Ingrediënten
300 gr kleine rode linzen
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 winterpeen
Een grote aardappel
1 tl chilivlokken (pittig)
70 gram tomatenpuree
2 tl gedroogde munt
2 groentebouillonblokjes
1 citroen
1 bosje koriander
4 el olijfolie
Bereiding Turkse linzensoep, Mercimek Corbasi
Snijd je uien, knoflook, winterpeen en aardappel in kleine stukken.
Schenk 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de uien en knoflook. Wanneer de uien glazig worden, bak je de winterpeen- en aardappelblokjes ook even 5 minuutjes mee