Ecostoof, de moderne hooikist methode
Ecostoof
De Hooikist methode
Wat is de Hooikist?
De hooikist methode werd vroeger vanaf circa 1900 gebruikt om brandstof te besparen voor het garen van voedsel. In zijn oorspronkelijke vorm was het een houten kist, gevuld met hooi, waarin ruimte was uitgespaard voor één of meerdere pannen. De voordelen van het gebruiken van een hooikist waren, brandstof besparing, een efficiënter gebruik van de branders, het voorkomen van aanbranden en de gelijkmatige garing van het gerecht. Er waren diverse kookboeken waarin het er werd geschreven over de hooikist en wat met er mee kon bereiden.
Assortiment Ecostoof
Webwinkel Ecostoof
-
Turkse linzensoep uit de ecostoof
Ken jij de EcoStoof al? Met de EcoStoof bespaar je tot wel 30% energie tijdens het koken. Geen urenlang gasverbruik meer voor je stoofpotjes, soep of rijst die overkookt. Je kookt simpelweg je ingrediënten kort op het fornuis, zet de pan in de EcoStoof, en klaar ben je!
De komende tijd ga ik hier nog veel meer mee experimenteren. Superhandig: ‘s ochtends je eten opzetten, naar je werk, en ‘s avonds is alles klaar!Ook ideaal voor bijv. op de camping!Wil jij de Turkse linzensoep ook maken?De Turkse linzensoep, Mercimek Corbasi, is één van mijn favoriete soepen. De smaak is heerlijk kruidig en fris. Daarnaast is het een goed vullende soep met linzen en groente, waardoor deze ook goed geschikt is als lunch of als avondeten met een lekker broodje erbij. Deze heerlijke Turkse soep heb ik ooit bij een Turkse vrouw gegeten. Helaas had ik toen het recept niet. Na meerdere recepten uitgeprobeerd te hebben, heb ik eindelijk de juiste ingrediënten gevonden voor deze heerlijke soep. Wat ben ik daar blij mee. Hier het recept voor Turkse linzensoep, Mercimek Corbasi.
Ingrediënten
300 gr kleine rode linzen
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 winterpeen
Een grote aardappel
1 tl chilivlokken (pittig)
70 gram tomatenpuree
2 tl gedroogde munt
2 groentebouillonblokjes
1 citroen
1 bosje koriander
4 el olijfolieBereiding Turkse linzensoep, Mercimek Corbasi
Snijd je uien, knoflook, winterpeen en aardappel in kleine stukken.
Schenk 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de uien en knoflook. Wanneer de uien glazig worden, bak je de winterpeen- en aardappelblokjes ook even 5 minuutjes mee
Ecostoof, de moderne hooikist methode
Ecostoof
De Hooikist methode
Wat is de Hooikist?
De hooikist methode werd vroeger vanaf circa 1900 gebruikt om brandstof te besparen voor het garen van voedsel. In zijn oorspronkelijke vorm was het een houten kist, gevuld met hooi, waarin ruimte was uitgespaard voor één of meerdere pannen. De voordelen van het gebruiken van een hooikist waren, brandstof besparing, een efficiënter gebruik van de branders, het voorkomen van aanbranden en de gelijkmatige garing van het gerecht. Er waren diverse kookboeken waarin het er werd geschreven over de hooikist en wat met er mee kon bereiden.
Assortiment Ecostoof
Webwinkel Ecostoof