Boodschappenlijstje:
- 2 middelgrote rode paprika's
- 100 g quinoa
- 100 g feta
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kurkuma
- Handvol verse peterselie
- Zout en peper
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
-
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een pan met olijfolie tot ze zacht zijn.
-
Voeg de komijn, paprika en kurkuma toe en bak deze kort mee.
-
Voeg de gekookte quinoa toe aan de pan met het uienmengsel en roer goed door.
-
Verkruimel de feta en voeg deze toe aan het quinoamengsel, samen met de fijngehakte peterselie. Roer opnieuw goed door en breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
-
Vul de paprika's met het quinoamengsel en plaats ze in een ovenschaal.
-
Bak de gevulde paprika's gedurende 30 minuten in de oven












































