Groen & duurzaam voor een beter milieu, over deeleconomie , kleinschaligheid, tuin & dier

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 middelgrote rode paprika's
  • 100 g quinoa
  • 100 g feta
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • Handvol verse peterselie
  • Zout en peper
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.

  3. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een pan met olijfolie tot ze zacht zijn.

  4. Voeg de komijn, paprika en kurkuma toe en bak deze kort mee.

  5. Voeg de gekookte quinoa toe aan de pan met het uienmengsel en roer goed door.

  6. Verkruimel de feta en voeg deze toe aan het quinoamengsel, samen met de fijngehakte peterselie. Roer opnieuw goed door en breng op smaak met zout en peper.

  7. Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

  8. Vul de paprika's met het quinoamengsel en plaats ze in een ovenschaal.

  9. Bak de gevulde paprika's gedurende 30 minuten in de oven